Tomten 100522

Hej svejs!

Ida har vi varit på Tomtens brukshundklubb och tävlat en inoff-tävling med tre starter. En ag och två hoppklasser. Tilläggas till detta ska att i stort sett hela planen låg under vatten eftersom det hade varit skyfall i torsdags. Efter första klassen var klar så var det lervällning överallt istället:(

Mulle gjorde ag klassen ganska bra med fem hinderfel och fyra,nånting i tidsfel vilket blev en 11te plats när alla var klara. I hoppklasserna gick vi runt nolla i båda och han gick riktigt bra. Fick 1,59 i tidsfel i den första och 1,09 tidsfel i andra. I den första kom vi 6a och i den andra kom vi 3a:)))). Jättekul var de!

Alvin diskade sig i de två första loppen och det sista av de två gick han så segt pga leran överallt så jag bestämde mej för att stryka honom i sista för att inte förstöra något. Han skötte sig ganska bra i ag men matte var lite otydlig i en sväng så han hoppade hindret från andra hållet. I hoppklassen var det då så söligt så den lilla fina sheltiepojken tyckte att nu fick de vara bra. Slalomet luktade inget vidare eftersom det hade skvätt upp lera på hela stolparna. Det var äckligt sa han.  Bättre lycka nästa gång! Kram från oss:)  

Debut 100511


Här sitter jag och Erik i tältet och väntar på min tur.

Ja, i lördags var det alltså dags för min debut. Massor med hundar och massor av folk var de. Jag har ju varit med brorsan och tävlat förut men nu var det ju mig det gällde. Blev lite mycke när så många titta på mej. Vid starten på hoppklassen så satt jag och tittade mej omkring och hörde först inte att matte startade mej.
Men sen fatta jag och sprang emellan hinderstöden, nån hade lagt en pinne högt över marken där och de gick jättebra att gå under så det gjorde jag;). Och då fick jag gå tillbaka och gå emellan igen. Matte sa hopp men jag tyckte det var onödigt så jag sänkte huvudet och gick igen. Efteråt sa matte att det inte var snällt av domaren att maxa en klass ett bana. Vet inte vad hon mena men nåt konstigt var det väl. Annars följde jag med bra och gjorde som matte sa för det mesta. Slalomet hade jag inte lust med då. DISK blev de såklart!Agilityklassen var lika maxad den.
Men nu kände jag för att göra slalom så matte var ganska nöjd med mej ändå.

Idag har vi varit en sväng i skogen och gått lite och sen fick vi söka bollen ute i riset, det är jättekul men jättejobbigt. Blev några söta och fina kort, dom kommer här: Puss puss!
Agility 100503

Oj oj oj nu närmar det sig med stormsteg. Vad då?
Jo Alvins agilitydebut:) Tävlade visserligen KM för ett par veckor sen och det slutade med två disk.
Men jag tyckte han skötte sig jättebra ändå. Lite vimsig men duktig ändå.
På lördag ska vi till Götene på "Vårhoppet" en tävling Götene och Töreboda har tillsammans.
Ska bli kul:) Mulle ska också vara med så matte lär väl få springa hi hi.
Vi hörs efter tävlingen;)      Kram på er!

RSS 2.0