Mycke bus! 081228

Tjaba!!!

Ida har vi varit iväg på kul må ni tro. Ni vet hundfamiljen Karlsson från Fröjered som var och hälsade på mej före jul.
Hos dom var vi. Och träffade alla deras hundar, katter och hönor:) dom var jag allt lite feg för. När vi kom dit så kom alla ut så vi fick hälsa där först. Dom är ju så många(5st). Och så busiga så jag höll mej lite på avstånd till en början. När vi väl kom in så tuffade jag till mej och jag och husets största busfrö(Sune) brottades en hel del. Massor med leksaker fanns det att leka med och det var jättekul:). De tvåbenta fick kaffe och dricka och massa gott fika(tack för de! och för trevligt sällskap). Sen skulle vi dra oss hemåt men då skulle alla hundar ut och springa i hagen och då följde vi me också. Jag fick träna lite på tunneln, det var jättekul de också. Men ni skulle bara veta vad det blev kallt så till sist satte vi oss i bilen och åkte hem och då somnade jag som en stock i husses knä. 

Kram och hej för ida!

Några julhälsningar vi fått. 081224


Zorro och Chickos uppfödare.


Alvins uppfödare.


Polare.


Agilitypolare.

Julbus hos Rasmus 081221

Hejsvejs!!!

Idag har jag, brorsorna och matte varit hos mattes kompis Lotta. Det var så här att Lottas syster skulle komma på besök och hon har en sheltiekille som heter Petter. När hon fick höra att matte hade en bebis(mej) och två andra sheltisar så ville hon träffa oss så Lotta frågade om vi ville komma. och det ville vi ju gärna. Matte ville gärna träffa Petter och så hade matte en julklapp till Lotta som hon funderat på när hon skulle lämna. Det löste sig ju jättebra. Petter är en ganska stor sobel på ett år. En trevlig grabb. Otroligt att man kan släppa in fem hundkillar på ett ställe och alla är bara glada och "pratar" lite med varann. Fem undrar ni nu? Ja, Lotta har en goldengrabb som heter Rasmus.
Här är Petter:


                                                                                      Fin kille va?

En del vovvar är mer fotogeniska säger matte som skulle ta kort på oss tre här hemma igår. Mej får hon fånga i farten för det mesta men jag ser alltid fin ut, Zorro han sitter vackert och tittar dit matte vill, lätt som en plätt. Så har vi Mulle då som bara inte kan vara fin på kort. Han blir så mesig, örona bakåt och ser lidande ut. Hopplöst, suck. Ja ja till slut blev det väl något sånär.


GOD JUL

Tokig 081219

Tja!!
Om jag tyckte matte var tokig härom dagen så har det helt gått över styr nu. Ni ska bara veta vad hon hittat på. Först och främst så stoppa hon ner mej i en plåtlåda och sen duscha hon sånt där som jag brukar dricka på mej, fattar ni vad jag säger va??? Hon sprutar alltså vatten på mej så jag blir alldeles blöt ända in på huden fyyy vad äckligt.



Sen började hon klappa mej överallt i detta blöta, vilket iofs var ganska skönt, under magen på ryggen svansen ja i princip på hela kroppen. Schampoo sa hon att det var. Sen kom den där duschen igen men det var ganska varmt och skönt då. Och sen kom det balsam och sen vatten igen. Efter det blev det handduk. Ganska skönt det med faktiskt men sen ska ni höra, var det dags för mej att få ett utbrott igen:/. Ni skulle bara sett vilket monster, nästan som duschen fast den dånade och blåste varm luft på mej, fy farao säger jag bara. Livrädd blev jag, men matte höll mej i knät och det gick nog ganska bra sen. Så nu är jag som ni nog förstått NYBADAD OCH FÖNAD så fin blev jag.

Ps dags att fixa örat igen.                                    Kram på er!!


Oj oj vad man ska vara med om!! 081215

Nu ska ni få höra vad jag har varit med om. Matte tog mej och gosade med mej och sen började hon att kamma och borsta mej det var det värsta jag varit med om hitills tror jag. Jag har ett vagt minne av att jag varit med om det tidigare men då sov jag och tyckte det var riktigt skönt. Men nu var jag vaken och blev helt stollig så matte fick ta ett rejält tag i mej och då skrek jag som en galning så husse kom och undrade vad jag gjorde. Sen blev jag väldigt lugn och bara låg (kanske lite chockad av vad jag gjorde egentligen). Efter det hamnade jag på rygg i mattes knä och fick tassarna friserade och klorna klippta igen. När man är en liten sheltie så ska håret klippas bort mellan trampdynorna förstår ni. Klippa klorna är helt ok tycker jag och ida var första gången håret klipptes och jag var jätteduktig säger matte.




Igår kväll var jag trött, då tycker jag om att ligga på en hjärtekudde:


Trötta hundpussar på er.

081214

Oj oj oj vad tiden springer iväg. Det har varit julbord, jobb, födelsedag och sist men inte minst idag så har vi varit och tävlat agility. Alltså  matte och Mulle. Vi tog oss igenom både hopp och agilityklassen med 5 fel och två hyfsat bra rundor tycker jag att vi lyckades med idag. Med tanke på hur lite vi egentligen tränat det sista:/. Så trevligt vi har det när vi är ute nästan hela ag-gänget:).  Tack för idag alla duktiga vänner!  Lille Alvin har varit hos vår hundvakt Kerstin (till Mikaelas förtret, hon hade nog velat se honom ida tror jag :). Hon var domare på tävlingen.) Kerstin tycker han är så mysig och redig.

Här är "tävlingshunden" Mulle en träningsdag i höstas.



Kram och hej på er!

Skojig present!! 081210 Nobeldagen!

Hej på er!
Idag fyller jag 10 veckor:)
Igår hade vi besök av familjen Karlsson från Fröjered och jag fick en kulig present. Kolla här:

Den är så mysig att tugga i. En massa hundprat blev det förståss:*).

Jag kommer ganska bra överens med mina brorsor också. Det är så varmt och mysigt att ligga intill och sova.



Nu kommer snart mattes kompis Maria och hennes barn och hälsar på. Kram för ida'.

Tisdag 081209

Hej!
Nu väntar vi på hundfamiljen från Fröjered. Ska komma hit och titta på underverket alltså mej och fika lite eller mycke:). Idag har det bakats pepparkakor här i huset, luktar ganska gott. Mormor och Chaplin var här då också och vi busade som vanligt. Nackdelen tycker matte är att jag kissar o bajsar så mycke då och inte alltid på "rätt" ställe. Igår var vi ute och gick lite med det där kopplet. Men jag tyckte inte det var så besvärligt nu. Det fanns så mycke kul att lukta och titta på och så sprang ju brorsorna före så jag fick skynda mej lite för att hinna med. Det var rätt kul faktiskt. Matte bar mej en del men då pep jag och ville ner och gå själv. Är väl inget kul att sitta däruppe heller. Hörs;)

Söndag 081207

Hej!
Igår var vi på julmarknad, ni må tro att det var många som ville titta på mej och sa att jag var söt:). Alla ville klappa mej. Matte bar stolt omkring mej och till slut så somnade jag. Men det var en bra dag och ganska kul me för den delen.

Något som husse och matte tycker är bra är att jag kunde dricka ur den höga vattenskålen som vi har här hemma. Klart jag kan för en sån hade jag ju där jag bodde förut:). Så här ser jag ut då:

SÖT VA?

Härom dagen försökte h & m att ställa mej fint och ta kort på mej men jag hade ingen lust att stå stilla. Finns ju så mycke annat kul att göra *ler*.

Ja ja vi får fixa till bakgrunden till nästa gång.

Och så har väl matte sagt att jag är en riktig buse som älskar att kampa:)

Bye bye för ida'.

                                                                                           

VAD TRÖTT MAN KAN BLI!!!

Hej svejs igen!

Idag har jag busat med Chaplin igen. Han var här på fm ida oh vad vi busade.

När han åkte hem så såg jag ut så här:

ÅHHH vad trött man kan bli!!

På em idag har vi varit i Skövde och köpt lite julklappar. Jag fick en i förskott jag men jag vet inte om jag tycker om den. Inte än iallafall, men matte säger att jag ska ha den imorrn då vi ska på julmarknaden i stan. Så här ser den ut:


Ganska fin va?
Ja som sagt imorrn ska vi göra stan. Vi hörs! Puss puss Alvin. 

Busungen! 4/12-08

Tja!
Idag har matte jobbat så då fick jag vara "själv" hemma. Ja ja Mulle & Zorro var hemma också men matte, husse och småhussarna var inte hemma. Jag fick  vara i köket för matte säger att det finns minst för mej att förstöra där(undra vad hon menar med de tro?). Jag hade iallafall varken kissat eller bajsat när dom var borta och då tyckte matte att jag var duktig:) Efter ett tag så kom mattes syster Nathalie och hämtade mej och skjutsade mej till mattes jobb. Där fick jag vara en stund och bli  klappad av alla gamla människor som tycker att jag är sååå söt. När vi kom hem efter jobbet så gick vi 
ut i snön och busade en stund.

Skitkul är det.

Så kul att jag smet genom häcken och in till grannen.

Bäst att kolla så ingen ser mej!


Sen blev matte lite "arg" på mej och jag fick gå in igen. Fast några kort hann hon att ta:).

SNÖ!!!! 2/12-08

Hej igen!

Idag har matte varit på utbildning på fm så då fick jag vara hos "morbror Chaplin" och "mormor". Morbror är en Bichon Frise' som är 6 månader. Ni må tro att vi har busat. Mormor fick stänga in mig i buren för att jag skulle sova annars kunde varken jag eller Chaplin slappna av. När vi kom hem så gick vi ut för jag behövde kissa och det var precis att jag hann göra det för det är ju så kul att busa i snön. Hoppar fram som en känguru gör jag och dyker med huvudet rakt ner i snön det är så kul. Matte försökte ta kort på mej men jag hade inte tid att vara stilla så länge så det blev bara en skugga i snön. Så i dag blir det inga kort på mej men jag har ju inte ändrat mej så mycket sen igår så ni får väl stå ut.                                                                                                                         
                                                                                                                                                                                              Blöta hundpussar på er. Hälsar Alvin

"Symaskinen" 1/12-08

Hej!

Hur kan den lilla gosiga hundvalpen på bara en sekund förvandlas till en "symaskin"? Som skrivet så kampar och drar han i det mesta, byxben, tofflor osv. Händer, ben, fötter och armar. Aj aj aj vad ont det gör när han får tag i "hänget" på underarmen och dessutom börjar "döda" den. Ser ut som om man har en kattunge hemma. Men jag vet ju hur bra och viktigt det är att ha en bra kamplust och det har han vill jag lova. Han ger sig aldrig.

Jag är en liten tuffing!

                                                                                       Foto Karina Johansen.

Inatt har gullungen sovit hela natten. Han väckte mej 5 i 6 i morse. Skönt att få sova en hel natt. "Farfar" och "faster" kom och tittade på underverket en sväng i em. Då var han lite trött så som tur var så han visade inte sin vassaste sida ha ha.
Vi får väl hälsa på hos fasters vovvar och se vad dom tycker om sin nya kusin.

Vad mysigt man kan ha de.

                                                                                         Foto Karina Johansen

                                                                                         Hej svejs!

RSS 2.0